Zbraslav výcvikový víkend 21.5.-23.5.2010

27.05.2010 21:27

Minulý víkend jsme strávili pilným trénováním na Zbraslavi, kde se sešla skvělá parta lidí, počasí nakonec celkem vyšlo a cvičilo se snad nonstop.

Tentokrát se nás tam z Hvězdy sjelo konečně více, a to  Žanča s Míšou,Pavel s Drobkem,Leňa s Falkem, Petra s Cheopsem a Marťa s Olivkou,Markétkou a mimiškem Xanni. (Jak Markétka tvrdí-ten malej štěník je prostě na cvičení můj.) Dále se k nám připojila hostující Janča s rotvajleřicí Julčou a Ivča se svou mazlivou staffordí slečnou.

Po příjezdu, kdy celou cestu svítilo sluníčko a děštivé mraky jsme nechávali za sebou, nás čekalo překvapení v podobě placu,  na kterém stála voda. Ti prozřetelnější si s sebou vzali naštěstí gumáky, které celý víkend nevyzuli.

Organizátorka Zuzka ze spřáteleného KK Taran Pohořelice nás uvítala obvyklým způsobem, ti co ji znají, tak pochopí….., Rychle jsme se ubytovali a náš úmysl jít si chvíli pocvičit, než dorazí ostatní účastníci, opět pokazilo počasí. Začala šílená průtrž mračen. Stále jsme čekali na Žanču s Pavlem, kteří si zkracovali cestu lesíky a polními cestami a zkoušeli voděodolnost podvozku jejich obojživelné felicie. Bohužel na Zbraslavi nebyl signál, tak si cestu museli najít sami v čemž jim určitě moc nepomohla jejich nová moderní navigace. Která se v okolních lesích lehce ztrácela. Navečer jsme se naštěstí shledali ve zdraví všichni. Po seznámení s plánem na následující dny bylo jasné, že se bude cvičit, cvičit a cvičit.

Sobotní ráno nás příjemně překvapilo vykukujícím sluníčkem, takže na poslušnosti jsme nastupovali s optimismem, že je počasí přece objednané, chi, chi. Hezky jsme se opalovali a slunili, pokud jsme se zrovna nepotili pod „přísným“ vedením Zuzky Horké a Lenči Navrátilové, kterým tímto za celý víkend děkujeme.

Odpoledne začali obrany s Vojtou Konečným a Ivanem Tomšíkem. To nás již z placu vyháněli opakované průtrže, ale figuranti to nesli statečně a vytrvali.

Žanča  s Pavlem a jejich šakali si měli možnost vyzkoušet agility pod vedením Aničky Malířové. Tam příjemně překvapil Drobek, který se velice rychle učil a i přes svou „ lehce zavalitější „ postavu zvládal otočky a překážky velice hezky. Míšovi, to sice trvalo chvilku déle, než pochopil, co po něm ta panička vlastně chce, za což jí taky pořád nadával, ale nakonec běhal jako fretka.  Žanča s Pavlem předvedli sérii bravurních pádů do vody, takže psi i páníčci odcházeli z placu úplně promáčení. Markétka neodolala  a když nemohla na agility s Xanni, tak si jej pod dozorem Aničky za granulky oběhla také. Tak nevím, možná změním značku granulí a budu tím krmit všechny psi i dítě. (Ještě na to naučit Jindru a přecházím na moderní způsob stravování vše v jednom!)

Po dobu cvičení nás provázela neuvěřitelná vůně kýty na rožni, kterou jsme si dělali na večerní posezení. Takže, jakmile byli psi po večeři, vyvenčení a Markétka v posteli, tentokrát odpadla bez řečí a dobrovolně,  tak jsme si šli sednout do hospůdky na tu mňamku, která nás masožravče lákala celý den.

V neděli se opět začali poslušnosti a po obědě obrany. Livinka, která je nastávající matkou si víkend naprosto užila, pokud nebyla place na poslušnostech či obranách, tak celou dobu prospala v boudě. Zřejmě si říkala, že není doma a hlídat budou jiní.

V odpoledních hodinách jsme se, ač neradi, vydali domů. Určitě se těšíme na září, na další akci. Děkujeme celému organizátorskému týmu za příjemně strávený víkend.

 

KOUKNĚTE NA FOTKY:

 

 

 

 

Další odkazy moc pěkných fotek:

od Peti Smrčkové: https://cheopsisko.rajce.idnes.cz/22.5.2010_Zbraslav_-_motivace/

  

od Renči Navrátilové: