Závody ve Slezské Ostravě

29.03.2010 16:40

Letos jsme příchod nového ročního období oslavili Jarním závodem ve Slezské Ostravě. Toto klání se konalo 20. března 2010. Tentokrát jsme nejeli v plné sestavě, tak jako bývá zvykem, ale pouze ve složení Marťa s Olivkou, Leňa s Falkem a Boženka s Walerkou.. Věřte, že se bylo na co koukat, jelikož se sešla konkurence z mnoha koutů Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Také nás potěšilo, konstatování ostatních soutěžících: „Jééé, Šternberk přijel, to zase poháry nebudou!!“:-)      

Závod byl připraven tak, aby si zasoutěžili psovodi se začínajícími pejsky v kategorii ZZO a ZVV1 bez obran s upravenými pravidly tak, aby to naši psí kamarádi neměli tak náročné. Poté přišla na řadu kategorie ZVV1 a ZVV2, která se již konala přesně v souladu s Národním zkušebním řádem.        

         Do role rozhodčí byla delegována paní Lenka Chmurová, která jako vždy byla velmi přísná, ale spravedlivá. Všem účastníkům nadělila body, jaké si jejich výkon zasloužil, každému svůj počin zhodnotila a vysvětlila, v kterých částech výcviku by se měli zlepšit, ale uměla i pochválit a zvednout závodníkům chuť do další práce.

              Start našich závodnic zahájila Leňa s Falkem v kategorii ZVV1 – speciál bez obran a bez střelby. Kromě drobných chybiček zejména paničky, Falko předvedl pěknou poslušnost, ale dle názoru Marti, která ho zná hodně dobře, to trochu flákal. Tvářil se jako starý mazák s výrazem, že ho na závodech nic nerozhodí a vesele švihajícím ocáskem, trošku zkusil trpělivost paničky u přivolání. Vzhledem k tomu, že startoval ve vyšší kategorii, kde je poslušnost delší a počet disciplín, bylo to pro něj náročnější. Ale i tak si vybojoval  úžasné  3.místo.

Poté v kategorii ZVV1 nastupovala Marťa s Olivkou, bohužel k Olivčiné smůle při její poslušnosti začalo krásně hřát sluníčko, tak se zapotila Marťa a Olivčin výkon nebyl stoprocentní. Zato na obranách se jí dařilo a kromě jejího oblíbeného testování figuranta po pouštěčce, (čímž  pobavila diváky a paničku pěkně vytočila),  si odnesla 90 bodů. Celkově skončila na 3. místě.

Jako poslední nastupovala Boženka s Walerkou. Walerka si u poslušnosti s Boženkou zalaškovala na překážkách, jak je jejím dobrým zvykem a u aportu přemýšlela, jestli se jí vlastně chce dojít zpátky za paničkou. U revírů se holky nemohly dohodnout na vybíhání, někdo si popletl ruce, že Boži!! Takže Boženka s Walerkou nakonec skončili na krásném 7. místě.

Celý závod probíhal ve velice příjemné atmosféře, při vůni kávy a tradičních čerstvých koblížků. Takže první „opravdu jarní“ závod se vyvedl a těšíme se na další, na kterém již budeme v téměř 100% sestavě.

 

Koukněte na fotky: