ZÁVODY V SLEZSKÉ OSTRAVĚ

02.02.2010 19:43

Dne 5.12.2009 se konal 16. ročník Mikulášského obranářského závodu, který pořádal kynologický klub Slezská Ostrava. Novinkou je kategorie ZVV1 Speciál bez obrany a stopy, který nahradil tradiční kategorii ZZO. Rozdílem od kategorie ZZO  je skok vysoký, skok šplhem a kladina, také vyštěkání a  povel vstáň. My jsme tuto změnu velice rádi uvítali, protože je to pro nás samozřejmě  něco nového a také si můžeme  vyzkoušet více cviků poslušnosti dle NZŘ a navíc je to dobrá průprava pro další kategorii ZVV1.
 Jako minulý rok, tak i letos se z našich členů zúčastnili v kategorii ZVV1 Marťa s Olivkou, Boženka s Walerkou, v kategorii ZVV1 Speciál Pája s Drobečkem, Lenča s Falkem a nově Žanča s Mišulou a Míša s Jessinkou, pro kterou byl závod premiérou.
Celým dnem nás provázelo chladné počasí, ale to jsme si vynahradili  dobrou náladou.
V kategorii ZVV1 Speciál se ze 17 závodníků Míša s Jessinkou umístili na 11. místě, Pája s Drobečkem na 8. místě, Lenča s Falkem obsadili 7. místo a Žanča s Míšou získali 4.místo. V kategorii ZVV1 Boženka s Walerkou skončila na 8. místě a Marťa s Olivkou získali 1.místo a také se stali Celkovým vítězem závodu.


Myslím, že si všichni zaslouží velké gratulace. A už se těšíme se na příští ročník tohoto závodu!!!

 

Zde si můžete prohlédnout fotky, které nejsou bohužel kvůli špatnému počasí moc kvalitní.