ZÁVODY V PROSTĚJOVĚ 28.11.2009

02.02.2010 17:41

Tečkou za letošní sezónou byl v našem kraji oblíbený 35. ročník Javůrkova memoriálu v Prostějově. Poslední listopadovou sobotu se do Prostějova do areálu kynologického klubu sjelo 28 závodníků z celé Moravy, aby změřili své síly v kategoriích ZZO, ZVV1 a ZVV2 beze stop. Počasí bylo příjemné a svítilo i sluníčko.
V kategorii ZZO, která byla díky lize nejvíce zastoupená, startovalo nejvíce, a to 12 závodníků. Za naši organizaci nás reprezentoval tentokrát pouze Jarda Míča s Bonou. Ostatní závodníci dopřávali svým pejskům volno a jeli jako tým do Hlučína podporovat Martinu s Boženkou. I Jarda s Bonou když nestáli na stupních vítězů, rozhodně se v poli závodníků se svým výkonem neztratili a vzorně reprezentovali naši organizaci.

Všechny kategorie byly současně posledním závodem Ligy Olomouckého kraje, která byla na závěr závodu vyhlášena.
Celkovým vítězem v kategorii ZZO se stala Švagrová Silvie z KK Přerov s královským pudlem Armijan Black z Hradu Grabštejna.
Celkovým vítězem v kategorii ZVV1 se stal Maksant Čestmír z KK Neředín a německý ovčák Barry z Plané louky.
Celkovým vítězem v kategorii ZVV2 se stal Popelka Jaromír z KK Neředín a německý ovčák Egar Balgaro.
Po celý den vládla přátelská atmosféra, podpořená jako vždy usměvavou a výbornou kuchyní. Vyhodnocení proběhlo pozdě odpoledne a vítězové si odváželi hodnotné ceny.