ZÁVODY V LITOMYŠLI 17.10.2009

01.02.2010 19:48

V sobotu 17.10.2009 jsme měli v úmyslu jet na závody do Litomyšle. Po první sněhové nadílce, která nás v ČR všechny zaskočila, jsme nebyli na 100% přesvědčeni, zda na závody vůbec pojedeme, protože cesta, kterou jsme měli v plánu jet, byla díky sněhovým kalamitám a popadaným stromům dva dny před závody uzavřená. Nakonec jsme vyrazili. Cestou nám pršelo a v pardubickém kraji nás dostihlo silné sněžení. Do Litomyšle jsme dorazili včas. Závody se konali v kategorii ZM, ZVV1, IPO1 a IPO3. Za náš klub nastoupili Leňa s Falkem v ZM, což byla jejich premiéra, a Marťa s Livčou v ZVV1.

Celé dopoledne pršelo a tak po poslušnostech byli všichni promočení. Olivka předvedla velice hezkou poslušnost, je vidět, že tréninky IPO se vyplácí. Jediné, čím si to pokazila, bylo štěkání. Leňa s Falkem měli také poslušnost moc pěknou, ale rozhodčí posuzovali velice přísně (ale spravedlivě), tak bodové ohodnocení nebylo takové, na jaké jsou zvyklí.

Po obranách, které opět provázel hustý déšť, nakonec Leňa s Falkem při své premiéře v ZM-kách skončili na 5.místě a Marťa s Olivkou na krásném 3.místě ve své kategorii. Takže jsme si odvezli opět pohár a pěkné ceny.

Závod to byl opravdu těžký, počasí také moc nepřálo, nicméně pro holky to byla opravdu dobrá zkušenost.