Velký psí den aneb rozloučení s létem

21.09.2010 21:41

Rok se s rokem sešel a již se stalo tradicí, že předposlední víkend v září patří milovníkům pejsků. Tentokrát jsme se sešli na našem novém cvičišti KK Hvězda Šternberk (Pod Nadjezdem).

Jako každý rok, tak i letos nám přálo počasí, sluníčko svítilo a vše bylo připraveno k zahájení akce. Účastníci se začali scházet pozvolna a vše začalo vrcholit o půl třetí, kdy akci zahájila ukázka členů KK Hvězda Šternberk. V ukázce diváci mohli shlédnout výcvik poslušnosti, překonávání překážek, obrany, ukázky nejrůznějších psích sportů, tance se psem a např. průskok ohnivým kruhem. O další zpestření dne se svými ukázkami postarali členové Musher´s klubu Prostějov, kteří předvedli dovednosti jejich psích zápřahů a naše nadějná mládežnice Sonička, předvedla ukázky záchranářské práce, při vyhledávání ztracené osoby.   

Po pěkných ukázkách začala netrpělivě očekávaná hlavní soutěž dne v Psím krossu. V letošním roce pejsci a psovodi překonávali trať složenou nejen z překážek agility, ale i nejrůznější pro pejsky nepříjemné povrchy či náročné překážky, které se používají pro výcvik záchranářských psů.  Trať byla hodnocena jednak bodově, tak i časově. Každá překážka měla určité bodové ohodnocení a celkový čas pro překonání trati byl stanoven na 2 minuty. Za každých deset sekund nad limit se odečítaly dva trestné body.

Absolutní vítězem Psího krossu se stala dvojice slečna Vémolová se psem Gorem. Na druhém místě skončila slečna Jéglová se psem Darem a třetí místo obsadili slečna Barečková a Barin. Šikovným soutěžícím a jejich čtyřnohým kamarádům patří velká gratulace!!!

            Ale i ti, co se neumístili na stupních vítězů, předvedli krásné výkony  a jistě nelitovali. Od kynologického klubu Hvězda ve spolupráci s firmou Zverefit, obdrželi všichni závodníci dárkové balíčky.

Program doplňovali nejrůznější soutěže pro děti a dospělé, kolo štěstí, jízda na čtyřkolkách, skákací trampolína, obří skluzavka, skákací hrad a spousta dalších zajímavých věcí. Ti odvážnější si mohli zkusit jízdu na koních. Velkým zpestřením bylo také přistání vrtulníku jednoho z našich hlavních sponzorů MAMBA AIR Bohuňovice, který si mohli návštěvníci z blízka prohlédnout.

V průběhu akce odevzdávali účastníci soutěže hlasovací lístky do soutěže Miss/Missák pes. V této soutěži se zvítězila Cally s Eduardem Zachou. Pořadatelé vyhodnotili také kategorie Pejsek šikula, kterým se stal Uppy Lenky Hankové, Nejvěrnější podoba psa a páníčka, zde zvítězila dvojice Karla Nesvatbová a Bessy a Pes kašpar, kde opět zabodoval Dar slečny Jéglové .

Vyvrcholením dne bylo vylosování tomboly, kde hlavní cenou byla letenka na vyhlídkový let pro 3 osoby od společnosti Mamba Air Bohuňovice.

V průběhu akce nás provázela vůně pečených makrel, grilovaných steaků a klobásek, které pro nás připravovali odborníci na slovo vzatí Laďa Pytlíček a Pavlíkem Staňkou. Připraveno bylo také bohaté občerstvení, včetně domácích zákusků.

Celé odpoledne panovala příjemná atmosféra, kterou provázeli všudypřítomné a vtipné komentáře moderátora Tomáše Staňka.

Věříme, že jsme Vás bavili a odcházeli jste s pocitem příjemně stráveného odpoledne. To, zda se nám to povedlo, je na posouzení Vás, kteří jste se účastnili nebo se jen přišli podívat. Těšíme se na další setkání s Vámi příští rok ve stejnou dobu a na stejném místě či na některé z našich dalších akcí, které připravujeme.

 

Fotky z akce najdete zde:

( Vzhledem k tomu, že je jich opravdu spousta, bylo nutné je roztřídit do několika kategorií.)

 

Celková atmosféra

Ukázky členů KK Hvězda, Musher´s klubu Prostějov a Záchranné kynologické brigády

Překážková dráha

Miss/missák pes

Vyhodnocení

 

Velký dík patří všem členům klubu a rodinným příslušníkům, kteří se přípravě celé akci podíleli. Taktéž musíme poděkovat všem sponzorům, bez nichž bychom takovou akci nemohli připravit.