Velká sobotní brigáda

02.04.2010 22:46

Na sobotu 27. 3. 2010 byla svolána brigáda. Celou noc jsme se pomalu modlili, aby ráno nepršelo, protože před námi byla spousta práce. Naštěstí počasí naše motlitby vyslyšelo a kromě větru občas svítilo sluníčko.

Ráno začalo pro Marťu docela nepříjemným budíčkem, s tím že při noční bouřce vypadla elektrika a chlapi se nemají jak dostat k rozvaděči. A elektrika byla potřeba na svářečku, míchačku, brusky aj. Ještě, že má velice dobré logistické schopnosti. Tak, byl brzy problém odstraněn.

Hned po osmé hodině přijel traktor s vrtákem a začal vrtat díry na sloupky k plotu. Na devět hodin se začali scházet první pracanti. Kromě několika drobných problémů s materiálem, které se ihned vyřešily, vše fungovalo na výbornou.

Chlapi dělali na klubovně, opravovali stávající plot a betonovali sloupky k plotu. Dámy pro změnu hrabaly trávu, vybírali nepořádek a natírali překážky.

Příjemným zpestřením pracovního dne byl Boženčin řízek s bramborovým salátem a Jiřinčin zákusek ke kávě a čaji. Nakrmit 37 strávníků, vyžadovalo Boženčinu noční přípravu, ale ta také byla po zásluze oceněna.

Pracovalo se do pozdního odpoledne. Atmosféra byla celý den velice příjemná a i když  jsme byli všichni unaveni, ani se nám nechtělo domů.

Však také hned byly vidět výsledky. V areálu je opraven stávající plot, připraveny sloupky na nový, zmizeli hromady dřeva, nepořádku a železného šrotu. Vyhrabala se stará suchá tráva. Udělala se část posezení a překážky včetně nátěru. A hlavně tomu všemu dominuje úplně nová klubovna a naprosto luxusními okny a dveřmi, za kterou můžeme poděkovat Jindrovi a jeho chlapům.

Všem zúčastněným moc děkujeme, Jardovi s Marťou za bezchybnou organizaci a zajištění všeho potřebného, ostatním za veliký kus odvedené práce. Když se sejde tolik lidí, tak jde práce prostě od ruky.

Pokud to takhle půjde s Vaším elánem a nasazením dál, tak budeme mít naprosto luxusní cvičák, která nám okolní kluby mohou jen závidět.takže všem ještě jednou „VELIKÉ DÍKY“ .

 

Koukněte na fotky: