Velikonoční Kunčičák

05.04.2010 15:25

Opět jsme vyjeli na závody do Ostravy, tentokrát na Velikonoční Kunčičák, který pořádala ZKO Ostrava-Kunčice 3.4.2010. Z našich členů se zúčastnili Boženka s Walerkou, Jarda s Bončou, Pája s Drobečkem, Žanča s Mišulou a samozřejmě Marťa s Olivkou. Jako doprovod s námi přijeli Liduška, Markétka, a posila pro kameru a foťák,  Kája. Fandit nám přijela i Regča s Tadeáškem, Lemonkou a Mayenkou.

Na místo závodu jsme dojeli mezi prvními, a tak jsme si v klidu ještě pocvičili a prohlídli si okolí. K našemu velkému překvapení jsme mohli vidět hned vedle cvičiště krásného koně, který zřejmě utekl ze své ohrady a čekal před vraty do prostoru stájí, jestli ho někdo pustí domů. Naštěstí se tak stalo, protože závodit v přítomnosti koně by asi nedělalo dobrotu :-).

Závodilo se ve čtyřech kategoriích: ZZO, ZM, ZVV1 a IPO1. Jelikož posuzovali dva rozhodčí, Jan Strach a Lenka Chmurová, probíhali současně poslušnosti kategorie ZZO s kategoriemi ZM a ZVV1 bez střelby. Pak následovali obrany kategorie ZM a po pauze na občerstvení se pokračovalo v závodu, na start nastoupili závodníci kategorie IPO1 na poslušnosti. Poté probíhali obrany ZVV1 a IPO1. Závod ukončili dvě háravé feny z kategorie ZZO a ZM.

ZZO-ček se celkem zúčastnilo 16 závodníků. Výkony všech pejsků byly dosti vyrovnané. Žanča s Mišulou měli podle slov rozhodčího krásnou poslušnost, ale trochu zazmatkovali u aportu, což je stálo ztrátu šesti bodů, nakonec se umístili na 6. -7. místě. Pro Jardu s Bončou se aport stal taky osudným a obsadili 10. místo. Pája s Drobečkem skončili na 11. místě, Drobeček se zapoměl u dlouhodobého odložení.

Marťa s Olivkou se umístili na krásném 3. místě, a to i po Livinčiné aférce s figurantem (Livinka se asi zamilovala). U Boženky Walerka opět odmítla přeskočit metrovku a navíc při obraně se rozhodla, jako většina pejsků, že rukáv prostě nepustí, ale jako jediný pes oběhla všechny zástěny při revíru. Holky obsadili 5. místo a dostali cenu za nejstaršího účastníka závodu.

Naše dnešní výkony potvrzují jen, to že s pejsky pořád ještě necvičíme, jak bysme měli. Zatím spíš pracujeme na zprovoznění našeho cvičiště, ale až bude hotové, rozhodně se vše změní :-) .

 

Fotky ze závodů: