Velikonoční kunčičák 16.4.2011

19.04.2011 15:08

 

Po delší pauze a docela narychlo  jsme vyjeli na závody do Ostravy, tentokrát na Velikonoční Kunčičák, který pořádala ZKO Ostrava-Kunčice 16.4.2011. A to z důvodů, že závod byl jedním z kvalifikačních závodů na Mistrovství MSKS mláděže. A mláděžníky je nutné podporovat Z našich členů se zúčastnili Ráďa s Nutelkou, Regča  s Haluškou, Zdenička s Oxi (Larou) a Rokym, Marťa s Olivkou a Xaninkou, kterou chtěla otestovat při práci v cizím prostředí a napjaté závodní atmosféře, která Xanince nakonec vůbec nevadila (Chtěla zakousnout pouze 2 pejsky J). Další malá závodnice nám onemocněla a tak musela zůstat doma.

Na místo závodu jsme dojeli mezi posledními, a tak jsme srychle zapsali a rychle pocvičili. Oproti loňskému ročníku nás nečekalo žádné překvapení v podobě koníků na place.

Závodilo se ve čtyřech kategoriích: ZZO- mládežníci a ZZO -dospělí, ZM, ZVV1 a Baby show. Jelikož posuzovali dva rozhodčí, Jan Strach a Lenka Chmurová, probíhali současně poslušnosti obou kategorií ZZO. Poté byly na jednom place poslušnosti dle ZM a na druhém probíhala Baby show poslušnost a obrana štěňátek. Odpoledne pak byly poslušnosti dle ZVV1 a pak následovali obrany kategorie ZM a ZVV1.

Ráďa s Nutelkou získala v ZZO mládežnících krásných 55 bodů a skončila tak na třetím místě. Regča s Haluškou v té samé kategorii skončily na 5 místě s 52 body. Zdenička a Oxinkou byla druhá s 58 body a Roky skončil na 7.místě. Všechny holky předvedly krásné výkony.

Xaninka předvedla velice pěknou obranu (druhá nejlepší obrana – stejný počet jako vítězná obrana 38 ze 40 bodů) i temperamentní hopíkovou poslušnost. Olivka skončila v kategorii ZVV1 na 3.místě. Kdy jí panička pokazila poslušnost svými opravami a tak získaly za poslušnost pouze 90 bodů. Ale drobné korekce byly nutné, protože následující den Olivka skládala zkoušku IPO a tam se i nepatrné nepřesnosti neodpouští.

Takže domů jsme dovezli 3. pohárky. A i bodově jsme mohli být s našimi výkony spokojeni.

Děkujeme organizátorům, za krásný závod plný překvapení a fotografkám za krásné fotečky.

 

Fotečky najdete zde.