Ukázky Základní škola náměstí Svobody - 28.5.2010

11.06.2010 19:13

 

Dne 28.5.2010 se konal Dětský den Základní škole na nám. Svobody. A protože děti milují zvířátka a pejsky obzvláště, tak jsme tam nemohli chybět.

Na ukázky jsme dorazili ve složení Boženka s Walerkou, Míša s Jessou, Pavel s Drobečkem, Jiřinka s Herbem, Zdenička s Vejsi (nebo Rockym) a Marťa s Olivkou. Jako figurant byl tradičně Peťa, který to stihl dorazit na poslední chvíli. Už to vypadalo na krizový scénář a figuranta Zdeničku.

Svítilo sluníčko, bylo krásné teplo,  což po deštivých, předchozích měsících, byla příjemná změna. Hned na začátku Walerka s Jessou měly zvláštní rozhovor, který naštěstí dopadl dobře.

 

 Po ukázkách poslušnosti přišly na řadu překážky a volné disciplíny, které měly opravdu úspěch. Pejsci zdolávali tunely, přeskakovali překážky, předváděli tanec se psem, aporty aj.

Na závěr byla obrana, při té se děti trochu vyděsily, když se psovodi schovali mezi diváky a pejsci pracovali naprosto samostatně. Všichni nakonec zjistili, že vše je jen hra, že i ten nejzuřivější velký černý pes (Olivka), je ve skutečnosti strašně hodný. Ocenily i možnost,  na závěr se s našimi hafany pomazlit.

Dětem i dospělým se ukázky moc líbily. Pejsci si pro změnu vyzkoušeli atmosféru velice rušného prostředí, stísněného prostoru doplněné vůni grilovaného masa a zvukem praskajících balonků.

 Koukněte na fotky: