Ukázky Radíkov - 30. 5. 2010

11.06.2010 19:37

Rok se s rokem sešel a opět tu byl dětský den na Radíkově, který pořádal HANDICAP CLUB PAMÍR a  APA VČAS OLOMOUC.

Tak jako loni, jsme měli ukázky ve dvou blocích v 11.00 hod a ve 14.hod.

Na ukázky jsme dorazili ve složení Boženka s Walerkou, Míša s Jessou, Jarda s Bonou, Jiřinka s Herbem, Zdenička s  Rockym a Marťa s Olivkou.

Počasí bylo stejné jako loni, s tím rozdílem, že obě bouřky začaly přesně ve chvíli, kdy začínaly naše ukázky. Takže to vypadá, že ukázky za deště se v Radíkově stávají tradicí. Nicméně, protože jsme zvyklí cvičit za jakéhokoliv počasí, tak nás to nerozhodilo.

Ukázky tentokrát probíhali na koňské jízdárně vysypané pískem. Trošku jsme z toho měli strach, ale ve finále jsme zjistili, že mokrý písek je na cvičení daleko příjemnější než klouzavé bláto. Pejsci si povrch očichali, prošli se kolem koníků a při ukázkách se věnovali jenom cvičení. Vše komentovali vtipní komentátoři.

Při obraně nám zcela netradičně přijel vypomoct namísto našeho figuranta, který doma plní mateřské povinnosti,   figurant Pavlík Soukop a Vendulka Nečasová s Terrýskem z KK Olomouc -Neředín, za což jim moc děkujeme.

I přes bouřky a nepřízeň počasí pejsci předvedli velice pěkné poslušnosti i volné disciplíny a obrany si naprosto užili. Někteří bázlivější, jenž nemají rádi bouřky,  při pohledu na Pavla úplně zapomněli na svůj strach a těšili se jen na své hrátky s figurantem.

Na programu byl také Para voltyž-handicapovaných dětí, spousta her pro malé i velké, kostýmované skoky na koních či vystoupení umělců Moravského divadla Olomouc.  Takže se celý den bylo na co koukat a určitě nevadilo i deštivé počasí.

Doufejme, že příští rok tato akce bude opět tak vydařená. A pořadatelům přejeme více sluníčka.

 

Koukněte na fotky: