Soustředění Zbraslav u Brna

10.03.2010 13:31

 

V pátek  5.3.2010 jsme se vydali na dlouho očekávané víkendové soustředění, zaměřené na motivaci u poslušností, které pořádala Zuzka Horká a Taran Pohořelice. Bohužel nejela naše obvyklá sestava, ale pouze Marťa s Olivkou a Markétkou a Leňa s Falkem. Vzhledem k tomu, že partu lidiček s Taranu již nějakou dobu známe, věděli jsme, že o legraci nebude nouze. Ihned po příjezdu organizátoři začali zjišťovat, zda má Marťa s sebou náhradní klíče od auta, (jako obvykle neměla :-)) a neopomněli neznalé lidičky z ostatních organizací pobavit historkou o tom, jak špatně se krade oktávka.

   Po ubytování sebe a pejsků jsme šli do restaurace v areálu, abychom se dozvěděli  rozpisy  poslušností a obran na následující dny a seznámili se s ostatními účastníky. Někteří popíjeli až do časného rána a jiní ponocovali, protože ze sousedních pokojů se zoufale snažili dostat ven pejsci, jejichž páníčci se v restauraci radili až do rána.

    Sobotní ráno nás přivítalo sice slunečným, ale mrazivým počasím. Poslušnost začala v osm ráno a končila kolem druhé odpoledne, kdy začínali dvoukolové obrany s figuranty Ivanem Tomšíkem a Vojtou Konečným .  Poslušnosti  vedly Zuzka Horká a Lenka Navrátilová. A opravdu se při nich člověk hodně zapotil a zadýchal. Vše bylo vedeno přes motivaci a hru, takže pejskům se to moc líbilo a ve finále i páníčkům, protože po hodinách stání na place v mrazivém větru a -6 stupních se konečně zahřáli. První poslušnosti byly zaměřeny na oční kontakt a druhé kolo víceméně na individuální problémy. Hodně aktuálním problémem, zde probíraným byl aport, který i na závodech se jeví jako hodně bodově ztrátový.

   Po obědě, místo času na oddych, přišly na řadu obrany. Olivka se na ně těšila, protože dlouho pořádně nekousala. A předvedla se jako naprosto vzorný pejsek, který přece nemá žádné problémy s pouštěčkama, dlubáním do rukávu  atp. - (zmetek jeden černej….dle výroku paničky) a figurant jen nechápavě koukal, co panička má za problém. Ale však všichni víme… :-)

   Falko si opět zahrál na hopíka a obrany proskákal ,  asi jako Maxipes  Fík, když si dal na tlapky pružiny. Ale hodně lidí překvapil, jak umí labrador kousat. A to Falkovi opravdu jde. Večer opět probíhaly diskuze nad uplynulým dnem.

   V neděli ráno nás čekalo krásné slunečné, ale opět mrazivé počasí. Tentokrát bylo celý den -9 stupňů. Opravdu nám mrzlo vše a při poslušnostech jsme se nebyli schopni ani kolikrát nadechnout , jak mrazivý  byl vzduch. Dopoledne opět probíhaly dvoukolové poslušnosti a odpoledne obrany. Ale stále vládla dobrá nálada, která vydržela do podvečerních hodin,  do odjezdu všech účastníků.

   Domů jsme se vraceli plni dojmů a nových zkušeností s moderní sportovní formou výcviku. Sice jsme byli  opravdu hodně unaveni po proběhlém  víkendu, ale spokojeni  a  večer jsme všichni i pejsci usnuli jako zabití.

   Tímto bychom také chtěli poděkovat Zuzance Horké, Vojtovi Konečnému a celému organizačnímu týmu za skvělý víkend.  Už se těšíme na další a tentokrát snad i teplejší akci. 

 

 Video z obrany můžete shlédnout v rubrice videa.

 Koukněte na fotky: