Seminář poslušnosti a obrany 25.-26.9.2010

02.10.2010 13:12

 

Ve dnech 25. - 26. 9. 2010 jsme pořádali pokračující seminář poslušnosti a obran. V sobotu se konala první část, a to seminář o poslušnosti a motivaci psa - Obedience in drive se zaměřením na aporty, na který jsme si pozvali Zuzanku Horkou. A v neděli probíhal seminář obran - Prey a defence drive pod vedením svazového figuranta Vojty Konečného.Účastníci se tentokrát sjeli z celé republiky. Nejdál to k nám měli naši kamarádi Marcelka a Juraj Paulíkovi, kteří se svou kníračí smečkou dorazili až od Nymburka.

V sobotu nás počasí navnadilo teplým sluníčkem, navečer se zatáhlo a poprchávalo, ale bohužel v neděli se kousalo již za nepřestávajícího deště. Naštěstí psovodi i pejsci to navzdory dešti, zvládli výborně a chudák figurant Vojta, ten to řešil nadměrnou spotřebou horkého čaje. Třináct, téměř půllitrových hrnků za den, nezvládne jen tak někdo:

Semináře začali kolem 9 hodiny, i přes malé technické problémy s projektorem a technikou (tímto se všem omlouváme), kdy se všichni sešli v klubovně a poslechli si něco málo z teorie, prodiskutovali své problémy a podívali se na pár ukázkových videí.

Zhruba po dvou hodinách vyčerpávající teoretické části, po krátké pauzičce na vyvenčení našich hafanů, přišla na řadu praxe. Všichni účastníci seminářů se přesunuli na plac, v neděli si posedali pod deštníky chránící před nepřetržitými provazci deště a bedlivě sledovali výklad a praktické ukázky obou lektorů.

U Zuzanky si každý přišel na své. Drželi jsme se hesla „ Nic není nemožné! “ a   prostě jsme se snažili přijít na kloub všem možným problémům při našem výcviku. Všichni byli s výsledkem maximálně nadšeni a spokojeni.

V neděli u obran jsme se opět přesvědčili, že prácefiguranta není pouze rutina, ale musí se u ní hodně přemýšlet. A to že Vojta rozkousal i notorické nekousací pejsky, mluví za vše. Opět jsme viděli každého psovoda odcházet od figuranta se spokojeným úsměvem na rtech, i přes celodenní déšť se každý těšil na další kolo na place..

Opravdu takových figurantů by mělo být více. Bylo vidět, že Vojta ze sebe vydal naprosto všechno, a věděl, co který pejsek potřebuje.

Po celou dobu obou seminářů se o nás starala i Boženka, dohlížela na to, aby nikomu nic nechybělo - v sobotu nám uvařila výborný guláš, v neděli jsme měli pro změnu velice dobrou zelňačku, párky a komu to nestačilo, mohl si dát i domácí zákusek či roládu .

V sobotu odpoledne Pepa ugriloval kuřecí a vepřové steaky. Takže to jen podtrhlo pohodičku, která opět provázela celou akci. I přestože tentokrát objednání skvělého počasí nějak nevyšlo, všichni si to moc užili a do svých domovů se v neděli rozjížděli sice promáčení, ale se slovy, že si to musíme zase zopakovat.

 

Na závěr bych chtěla za náš klub moc poděkovat Zuzance a Vojtovi a jeho přítelkyni Dance, semináře byly prostě úžasný a všem se nám strašně líbily !!!!!!!

Doufáme, že si tento super víkend na jaře opět zopakujeme!!!