První zkoušky na KK Hvězda Šternberk

09.04.2011 19:43

V sobotu 9.4.2011 se konaly historicky první zkoušky na našem cvičáku, a to dle Národního zkušebního řádu. Jako rozhodčí byla delegována paní Monika Prokopová.

Již od rána svítilo sluníčko a i přes ledový vítr panovala dobrá nálada, která jistě pomáhala překonat nervozitu. Neboť na těchto zkouškách měla spousta psovodů svou premiéru.

Celkem se zkoušek účastnilo 10 psovodů se svými pejsky z původně nahlášených 12 ti. Bohužel nemohl nastoupit z pracovních důvodů Zdenek s ovčandou Bonou. Na poslední chvíli musela ze zdravotních  důvodů odstoupit  přihlášená Ráďa s Nutelkou.

Zkoušek se zůčastnili v kategorii ZZO Marťa a Megčou, Lenka s Norou, Míša s Lexou, Monča s Hackim,Denča s Jessie, Jarda s Bonou a Regča s Haluškou. V kategorii pak Jarda s Bončou, ZMMP –Jiřinka s Herbem a  Zdenička s Oxinkou.

Zkoušky byly zahájeny stopami, které komplikoval opravdu velký vítr, niméně je psovodi i pejsci zvládli. Po stopách v kategorii ZMMP holky splnily speciální cviky a jelo se zpět na cvičák, kde pokračovali poslušnosti kategorií ZZO, ZM,ZMMP a speciální cviky ZZO-ček a zkoušky zakončoval Jarda s Bonou obranou.

Poslušnosti probíhaly celkem rychle a v poklidu až na nějaké drobné kulturní vložky pejsků, kteří si trochu zalaškovali při aportech a napínali páníčky třeba při dlouhodobém odložení. Někdy ovšem ani kolektivní  hypnotizování (příhlížejících členů)pejsků při dlouhodobém odložení moc nepomáhalo.

 

Ale všichni zkoušky udělali, takže jim tímto gratulujeme.  Také děkujeme  paní  rozhodčí za trpělivost a spravedlivé posuzování, Regči starší za neustále občerstvování a Pepovi za výbornou polévku. Doufejme, že i za týden budou na zkouškách dle MZŘ podány výkony ke všeobecné spokojenosti.

 

Fotky najdete zde.