O POHÁR STAROSTY MĚSTA ZLATÉ HORY 2.5.2009

30.01.2010 18:22

Dne 2.5.2009 vyrazily Boženka s Marťou a jejich fenečkami Walerkou a Olivkou na závody pořádané Kynologickým klubem Zlaté Hory. Tyto závody byly trochu odlišné od ostatních na kterých byly, a to tím, že zde byla i mimo poslušnosti a obrany i stopa. Vzhledem k tomu, že holky lákalo zkusit něco jiného, tak se rozhodly jet, i když stopu neměly 100% natrénovanou.

 Závod se konal v Ondřejovicích na fotbalovém hřišti a stopy se kladly na nedalekých pastvinách. Terény na stopu byly kvalitní s nevysokou trávou a i počasí z rána holkám přálo. Bylo po dešti, nefoukalo a hlavně ještě nepražilo sluníčko, kterého si pejsci užili dost při následných poslušnostech a obranách. A protože stopa je obávanou disciplínou na všech závodech, tak i holky byly trochu nervózní. Naštěstí pejskům se chtělo pracovat, a tak stopy zvládli dobře.

 Poslušnost a obrana dopadli také dobře, tak se holky dočkaly dobrého ocenění. Marťa s Olivkou byly v kategorii ZVV1 se svými 259 body první a Boženka  s Walerkou byla třetí. Olivka vyhrála ještě nejlepšího obranáře a Boženka byla vyhlášena jako nejstarší psovod.  Určitě se budeme těšit na další ročník, a věříme, že závod, který organizátoři zvládli velmi dobrým způsobem naláká větší množství závodníků !!!