Naše první brigáda 13.3.2010

17.03.2010 11:57

V sobotu 13.3.2010 v 10 hodin se konala na našem cvičáku první brigáda. Sešli jsme se v hojném počtu, celkem nás bylo 21 a jedno mimčo Berunka :-). Z našeho klubu se brigády zúčastnili Marťa, Žanča, Pája, Jarda, Peťa, Peťan, Boženka, Jiřinka, Míša, Kačka, Kuba a Aničku zastoupil taťka Jirka. Kromě členů tu byli: Tamča, Tamarka, Evička, Reginka, Víťa, Filip, Véna, Lukáš a Evča z KK Neředín.

Po příjezdu a příchodu všech, náš hospodář Jarda zavelel, rozdal úkoly, zkrotil Peťana a šli jsme na to. Naším hlavním cílem je vyčistit areál od náletů a stromků.

Největší aktéři dne, Jarda a Peťa si vzali motorové pily, a stromky za nimi jen padaly. Ostatní pracanti padlé stromky odklízeli a pomocí pilek, mačet a kleští likvidovali zbylé keře, nálety a bojovali s dlouhými liánami. Velkým nepřítelem byly také všudypřítomné trny. Ještě že jsme měli dostatek pracovních rukavic.

(Marťu nebylo téměř po celou brigádu vidět)

 

Počasí sice nebylo moc vlídné, chvílemi padal sníh s deštěm, a byla dosti zima. Ale my se prací zahřáli a tak nám to šlo jako po másle. Komu snad byla i nadále zima, tak si dal teplý Boženčin čajíček.

K obědu nám Boženka připravila prima baštu, rolády ze sekané, plněné vajíčkem, salámem a sýrem. Všichni si moc pochutnali (až na některé vegoše). Po výborném občerstvení jsme se opět pustili do práce. Při čistce děti našli spoustu zajímavých věcí, jako například budík a nečekaně i exotické ovoce. 

 

Na závěr jsme si dali čajík u příjemně hřejivého ohýnku a zhodnotili průběh celé brigády. Pořádně jsme si mákli a i když je tu ještě hodně práce, náš výcvikový areál prokouknul.

 

Děkujeme všem za účast !!!

 

 Tabulku odpracovaných hodin najdete v rubrice O nás/ Brigáda.

 

Koukněte na fotky: