LVT Doksy u Máchova jezera

29.08.2010 22:57

 

Tak jako tomu bývá již každý rok i letos jsme se vypravili na dovolenou s pejsky. Termín byl domluven od 16.7.2010 do 25.7.2010. I když slovo „dovolená“ je relativní pojem, protože se jedná o intenzivní výcvikový tábor, kde se psovodi i pejsci připravují na nejrůznější zkoušky, závody apod.

Tentokrát jsme se z Hvězdy vydali ve složení Boženka s Vénou a Walerkou, Tamara s Rosinkou a její člověčí smečkou, Zdenička se svou smečkou a Marťa s Markétkou, Olivkou, Ájou a Xančou.

Vyrazili jsme již v pátek dopoledne, počasí nám přálo,tak jsme po několika hodinách v pohodě dojeli na kynologické cvičiště ZKO Doksy. Zde jsme si rozbalili náš stanový tábor. Ti méně odvážní se ubytovali v blízkém kempu a čekali jsme na příjezd ostatních účastníků, kteří se zde sešli z celé republiky. Struktura pejsků byla rozmanitá, ale převažovala černá barva. Knírači všech velikostí, naháček, čivavy, jorkšíři, němečtí ovčáci, borderák, staford aj.

Večer již byla většina účastníků ubytovaná a tak jsme se začali seznamovat. Tábor organizoval Jura Paulík s manželkou, tak že po zkušenostech z předchozích let jsme věděli, že o zábavu bude postaráno. Figuranta nám dělal Pavel Rytíř, výcvikář a figurant z místního klubu.

V sobotu a v neděli, někteří jeli vystavovat své pejsky na výstavu do Mladé Boleslavi, odkud dovezli spoustu ocenění.

Celý týden provázelo krásné počasí, které bylo ideální na koupání, voda byla všude okolo, tak toho využívali nejenom lidé, ale i pejsci.

Každé ráno vstávala Zdenička na stopy, kde trpělivě všem vysvětlovala, vše podstatné. Poté byla snídaně a pak poslušnosti a obrany či jiné aktivity s pejsky. Poledne i odpoledne bylo zasvěcené výletům a volné zábavě a navečer se zase cvičily poslušnosti a kousání. V úterý jsme dokonce hromadně dělali ukázky pro dětský tábor.

Z výletů jsme například absolvovali výlet na Bezděz, Hrad Housku, výlet na největší pláž Máchova jezera aj.

Ukončení tábora završila večerní bojovka pro pejsky, která se i navzdory vytrvalému lijáku, vyvedla. Nikdo se neztratil, ani žádný pejsek nikoho nepokousal.

Celý tábor provázela výborná nálada a bylo vidět, že všem zúčastněným dvounožcům i čtyřnožcům se dovolená líbí. Vzhledem k tomu, že se sešla skvělá parta lidí, tak jsme se dohodli, že si to příští rok zopakujeme.

Veliký dík za skvělou dovolenou patří za organizaci Jurajovi a Marcelce, Zdeničce a Pavlíkovi, který jako figurant byl vždy připraven nám pomáhat s našimi pejsky. A také Božence, která krmila tu největší lidskou smečku a byla vždy v pozoru poblíže kuchyně.

 

Koukněte na fotky: