Druhý ročník obranářského závodu O šternberskou hvězdu

24.02.2013 18:42

 

Druhý ročník obranářského závodu

"O šternberskou hvězdu"

 

Na první květnovou sobotu připadl velký den pro šternberskou kynologii. Na našem cvičišti KK Hvězda se konal již druhý ročník obranářského závodu „ O šternberskou hvězdu “ – 2. Závod Krajské ligy olomouckého kraje.  Závod byl opět připraven tak, aby si zasoutěžili psovodi se začínajícími pejsky v kategorii ZZO a ZVV1 bez obran, s upravenými pravidly pro malá a velká plemena. Poté přišla na řadu kategorie ZVV1 a ZVV2, která se již konala přesně v souladu s Národním zkušebním řádem.        

Tak, jako loni přilákal náš závod spoustu soutěžících z celé Moravy. Oproti loňskému roku, který byl pro nás tak trochu křest ohněm, letošní přípravy probíhaly v klidu a pohodě. Ve středu před závody měli závodníci možnost si natrénovat v našem areálu makety a vyzkoušet figuranta, který poté odfiguroval celé závody.

Celkový počet 40 závodníků byl docela vysoký.  Z toho startovalo 14 závodníků v kategorii ZZO, 13 závodníků v kategorii ZVV1 –speciál, 9 závodníků v kategorii ZVV1 a 4 závodníci v kategorii ZVV2. Závodníky přišla podpořit i široká veřejnost. Věřte, že se bylo na co koukat, jelikož se sešla konkurence z  celé Moravy .

Ráno v 8.00 hod. předsedkyně závodu paní Rischková, zahájila oficiálně závod, seznámila závodníky s doplněnými propozicemi, pravidly a časovým harmonogramem závodu. Do role rozhodčích byli delegováni paní Monika Prokopová a Miroslav Kašpar . Všem účastníkům rozhodčí nadělili body, jaké si jejich výkon zasloužil, každému svůj počin zhodnotili a vysvětlili, v kterých částech výcviku by se měli zlepšit, ale uměli i pochválit a zvednout závodníkům chuť do další práce. Za což jim děkujeme.

Celý závod probíhal bez problémů, sluníčko svítilo a panovala velice příjemná atmosféra. Dopoledne proběhly poslušnosti všech 4 kategorií a po obědě začaly obrany – divácky velice atraktivní disciplína. Obě kategorie figuroval zkušený figurant Pavel Soukop, který předvedl velice pěknou figurantskou práci.

Z našich členů startovali v kategorii ZZO Radka Vrublovská s Nutelou, která skončila s 56 body na 5. místě, Sonička Stránská s Lady, které dostaly 37 bodů a skončily na 14.místě, Pepa Cupal s Bonie, kteří získali 43 bodů a 13.místo, Zdeněk Stoják s Bonou, kteří obsadili s 53 body 10.místo, Regča Beránková s Haluškou, ty získaly 48 bodů a 11. místo, Míša Gregorová s Lexou obdržely 54 bodů a 8.místo, Monča Štěpánová s Hackym získali 55 bodů a 7.místo a Zdenička Stránská s Rokym dostali 54 bodů a obsadili 9.místo. V kategorii  ZVV1 Speciál startoval  Jarda Míča s Bonou, kteří se s 80 body umístili na 6.místě, Leňa Skácelová s Falkem, který paničku pěkně potrápil při odložení, ti získali 71 bodů a 7.místo a Jiřinka s Herbem skončili na 11 místě s 61body. V kategorii ZVV1 startoval Peťa Kohoutek se Sárou, kteří získali celkem 189 bodů a skončili tak na prvním místě a navíc měli nejlepší poslušnost a stali se nakonec celkovými vítězi závodu a Marťa s Olivkou, které obdržely 176 bodů a skončily na 6.místě.

Závod byl zakončen vyhlášením nejlepších výsledků. Musím pochválit všechny členy organizačního týmu, za to, že akce proběhla naprosto bez problémů, časový harmonogram byl dodržen a panovala všeobecná pohoda. Také musím pochválit všechny členy za reprezentaci klubu. Doufáme, že se všem závodníkům u nás líbilo a budeme se těšit na jejich další účast, jak na závodech, tak i při trénincích či seminářích, které budeme pořádat.

Také bychom rádi poděkovali sponzorům, kteří se na zabezpečení naší akce podíleli.

 

Kategorie: 

ZZO 

1.místo    Janošťák Lukáš -  pes Buddy –KK Tovačov

2.místo    Králíková Jaroslava – fena Sely s Folinku – KK Kroměříž

3.místo    Kučerka Michal –fena Bacara Grayblack – KK Tovačov

 

ZVV1 speciál

1.místo    Švagerová Silvie -  pes Armijan black z Hradu Grabštejna –KK Přerov

2.místo    Koukalová Jitka – pes Max – ZKO Sudkov

3.místo    Hasala Radek - pes Keny – ZKO Temenice

 

ZVV1

1.místo    Kohoutek Petr - fena Sára- KK Hvězda Šternberk

2.místo    Muclingerová Ivana – pes Nero – KK Olomouc Neředín

3.místo    Batoušek Václav - pes Argy z Bojkovské zahrady – KK Uherské Hradiště

 

ZVV2

1.místo    Svitek Antonín – pes  Hess Skočická samota - KK Bystrovany

2.místo    Kozáková Jana  – pes Miro z Malej Fatry – KK Olomouc Neředín

3.místo    Burkoň Bedřich - pes Qinto Niox – ZKO Sudkov

 

Celkovým vítězem, spolu s nejlepší poslušností 97 bodů a se stal  Petr Kohoutek se Sárou.

Nejlepší obranu s 95 body předvedli Jana Kozáková s Mirem s Malej Fatry.

Výsledky závodu O šternberskou hvězdu naleznete zde.

 Koukněte na fotky zde : Poslušnosti

Obrany

Celková atmosféra